Tutorial 1 : Cara untuk Post entry(for fresh blogger)



Salam Readers..
Annyeonghasaeyo

okey tutorial ni diatas permintaan dari kak Suria
 okey tahu dah ramai yang pertikaikan tutorial ni..
 tapi apasalahnye kan ini untuk blogger - blogger freshie yang
baru sahaja nak bermula macam kak suria...
Otai blogger abaikan okey...
ok jom mulakan...

 1. klik " Create New Post "seperti dibawah


2. (step1) taip lah tajuk entry apa yang dikehendaki
3. (step2) taiplah apa yang dikehendaki di ruang kotak tersebut
4. (step3) klik lah gambar tu kalau nak masukkan gambar video lak sebelah dia
5. (step4) itu fungsi dia macam word je lebih kurang
6. (step5) Label wajib untuk organize kan entry senang nak cari kalau entry dah banyak
7. (step6) ok klik ni bila dah confirm dengan apa yang hendak di publishkan

okey "DONE"
 sekian entry simple dari saya
Harap kak suria faham ye...
ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo
 

Segmen Simple Giler By Anis


KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!

service edit blog : Suria Hasarinah



Salam Readers..
Annyeonghasaeyo

Okey ni update  yang sangat pantas ....

Huhu alhamdulillah seorang lagi pelanggan yang super duper 
puas hati dengan blog yang di minta buat...
actually this customer minta buatkan header 
for her FB then dia kata 
dia nak teruskan khidmat for her Blogshop juga...

okey sesiapa yang sudi lawatlah ye ini blog baru entry pun belom ada lagi

Service include : Buat account blog , Header , Body , sidebar , footer,
Shoutbox , Nuffnang , button click , private customer chatting and Hiaskan comment box

okey sesiapa yang nak edit blog boleh lah emel..

simanislollipop@gmail.com

Harga boleh runding punya hehe

ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo

Rezeki bulan Ramadhan



Salam Readers..
Annyeonghasaeyo

huhu Alhamdulillah...
rezeki yang Allah s.wt bagi ...
di bulan yang mulia ni..
dan terima kasih kepada penganjur

Yangku Elma Ayyunnie





tengok dah garis tu maksudnyer dah tuntut hoho...


 Haha and semalam Yangku Elma bagitahu hadiah dah pos...

yeayy...dah pos...


x sabar nak dapat hadiah tu hehe...


ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo

FIRST GIVEAWAY BY A&D kRAF




Salam Readers..
Annyeonghasaeyo


*

Hai semua.Apa khabar?Harap-harap sihat la yer..Malam ini dengan rasminya, owner A&D Kraf ingin membuat GA.Ini merupakan GA pertama kami buat julung-julung kalinya.GA ni sangat la simple mimple.Syarat pun mestilah simple kan.Semua hadiah GA ni disponsor oleh A&D Kraf sendiri yer..Jemput-jemputlah join.Harap-harap ramai yang sudi support First Giveaway By A&D KRAF ni yer..

KLIK BANNER UNTUK JOIN


SYARAT-SYARAT
1. Wajib ada facebook dan blog.
2. Buat entri bertajuk "FIRST GIVEAWAY BY A&D kRAF".
3. Copy coding dibawah dan paste diruang HTML entri.

Creadit to : Mialiana

3. Follow blog dan like fanpage.
(FANPAGE ) A&D kRAF


4. Klik iklan sponsor - *TUNGGU SAMPAI HABIS LOADING. TOLONG JUJUR*
5. Publish! Dan tinggalkan link entri diruang komen.Tempat lain tidak akan diterima..
6. Tarikh tamat 2 OGOS 2013. Umum pemenang 3 OGOS 2013.


*


ok yeorobun...
annyeongi gasaeyo

2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)

2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)
 
Salam Readers..
Annyeonghasaeyo


Tarikh berlangsung
16 Jun 2013-16 Julai 2013

-2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)-



Terima kasih kepada para sponsor yang baik hati :

Hadiah Menarik untuk Giveaway kali ini :
  • 1 set barangan Angry bird *Sponsor by Elma
    (1 porch beg + 3 mini Angry bird : putih , hitam , merah )
  • Cute Mini Accessories *Sponsor by Elma
    ( 2 hairclips + 5 mini brooch )
  • The Bride Teddy Bear with cute wedding dress *Sponsor by Elma
  • T-shirt Converse *Sponsor by Elma
    ( Saiz L )
  • Topup RM5 x 2 *Sponsor by Elma
  • 1 Note Book *Sponsor by Syara
  • 1 Satin Abstract Shawl *Sponsor by Fie-Lieyya Dreams Online Shop
  • 1 Skirt Stylista *Sponsor by Nur Be'lla Collection
  • Baucer belian RM8 x 2 *Sponsor by Kedai Cetak Cenderahati NZ Harmoni
  • Badge design nama sendiri x 10 *Sponsor by Pretty Little Badges
  • 1 Twinniey Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
  • 1 Cutty Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
  • Tasbih digital x 4 *Sponsor by Kedai Serbaneka Kelantan
  • Baucer belian RM5 x 3 *Sponsor by ShawlsToLove
  • Felt Bookmark x 2 *Sponsor by Cik Mun
  • Shawl Cotton/Chiffon x 2 *Sponsor by LUV hijab
  • Baucer belian RM8 x 5 *Sponsor by Xara Xandra Boutique
  • Rasha Chiffon Shawl x 3 *Sponsor by My Bawal Project
  • Bloglist x 3 di blog Arni *Sponsor by Arni
  • Header Blog x 3 *Sponsor by Arni
  • Instant Hijab x 3 *Sponsor by Zyranee
  • Bag x 3 *Sponsor by Dressuana
  • Plain Shawl x 2*Sponsor by Shawls Gallery
  • Bloglist x 8 di blog ini *Hadiah Saguhati
GAMBAR HADIAH : SINI


64 orang pemenang dicari !*Updated on 27/6/2013

Para pemenang : 100% Random.org

Click banner to join ! =)




ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo

service edit blog : hassetiqa



Salam Readers..
Annyeonghasaeyo

Okey ni update  yang sangat pantas ....

just nak bagitahu satu lagi orang yang Alhamdulillah puas hati dgn blog yang diedit saya..
nak ke blog tersebut bolehlah klik link ni Hassetiqa

a little peek on her blog

Alhamdulillah tuan punya blog berpuas hati

Service include : Buat account blog , Header , Body , sidebar , footer,
Shoutbox , Nuffnang , button click and Hiaskan comment box

okey sesiapa yang nak edit blog boleh lah emel..

simanislollipop@gmail.com

Harga boleh runding punya hehe

ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo

Kimchi Fried Rice



Salam Readers..
Annyeonghasaeyo

Ok today nak sharekan resepi Kimchi fried rice yang diminta oleh my cousie hehe
Haha resepi ni pun trima kasih pada Maangchi huhu

ok before tu tolong klik ni ye --> 1 , 2 , 3

Bahan - Bahan:
  • 3 mangkuk nasi panas (3 cups)
  • 1 cawan kimchi ----> Resepi Kimchi
  • ¼ cawan jus kimchi
  • ¼ cawan air
  • 2-3 sudu gochujang ----> Resepi Gochujang
  • 3 sudu teh minyak bijan
Langkah:
  1. Panaskan Kuali masuk kan minyak bijan.
  2. Masukkan kumchi dan goreng selama 1minit.
  3. Masukkan nasi , Jus kimchi , air dan GochujangAdd rice, kimchi juice, water, and gochujang. dan gorengkan dalam 5-7 minit.
  4. Ok dah siap Hidangkan dalam Pinggan....dan Chalmukesumida(Makan)


Kimchi Fried Rice and Cold Cinnamon Tea
 Okey someone ask me about cold cinnamon tea recipes...
oppss actually that tea is nt made by me 
actually someone gave it to me 
but if anyone aske me again for the recipes i will asks that person

ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo

Kimchi (Emergency Kimchi)




Salam Readers..
Annyeonghasaeyo

OK huhu terasa ringan lak tangan ni huhu
nak menaip resepi Kimchi 
Ha sape yang minat dengan korean drama
mesti tahulah pasal kimchi ni ha pe lagi
sebelum tu klik ini : 1 , 2, 3

Jom kita mulakan

Nampak je cair tak pekat tapi super duper sedap hehe

Hai Resepi dia senang je ~~~Ha lupe nak thanks to Maangchi for resepi

Bahan A : Kobis Cina (Biasanya Korean Guna Napa Cabbage @ Baechu dan Garam
Bahan B : Hot pepper flake , Sos Ikan , Gula , Bawang Puting , Green Onions dan Carrot

Langkah - Langkah : P/S : Saya ada ubah sedikit ..

  1. Guna bahan A Potong kobis dalam separuh kobis cina dalam 2-3 inci panjang dan ¼ inci besar. Masukkan dalam mangkuk.
  2. Campurkan 1 cawan air sejuk dan ¼ cawan garam. Gaulkan dengan Kobis menggunakan tangan supaya lebih rata.
  3. Biarkan ia rendam selama 10minit.
  4. Ok sekarang kita nak sediakn Pes Kimchi menggunakan Bahan B dengan menggaulkan bahan B didalam mangkuk:
    1/3 cawan hot pepper flakes,
    1 tbs gula,
    ¼ cawan sos ikan ,
    ¼ cawan bawang putih cincang,
    ¼ cawan carrot 
  5. Tuskan kobis yang telah direndam dengan air garam sebanyak 3 kali supaya ia bersih dari garam
  6. Campurkan Pes kimchi dan kobis.
  7. Masukkan kimchi kedalam tupperware ataupun plastic bag.




credit : Maangchi sebab lupe nak tangkap gambar lagipun kimchi dah habis dimakan hehe

ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo

Chalmukesumidah

2013 Giveaway from Farra Izzaty




Salam Readers..
Annyeonghasaeyo

Hari ni nak join giveaway yang telah ditag oleh Seri

Abaikan tulisan yang huduh itu ha jom join...





Nak Join Klik Banner
Tarikh tutup : 20 Julai 201308

"Giveaway ini ditaja oleh ButikPinkku-BawalProject-LShop-MamaAlyaBoutique-ButikEcha-RoseAisya-SuperShopHolic-ButikSyafiqahSofea-ZarithFavour-Cik Amal-FarraIzzaty-"

Running Man Blogger Card

Running Man Blogger Card


Salam Readers..
Annyeonghasaeyo


 Yihuu haritu Join Re-Segmen Combo by Huda
and dapat blogger card running man ni

Klik Banner untuk ke Blog Huda

Huhu tima Kasih ye Huda huhu comel sangat 
Huda Bagi Running Man Blogger Card huhu Nak tengok tak hehe 
tapi tunjuk satu je lah ok

Hah...jangan gatal - gatal copy ye hehe
tengok Song Ji Hyo comel jer hehe she was like a
wonder woman in running man hehe

minta tolong klik ni ye Hehe ---> Satu

ohye kalo nak boleh tempah ngan huda taw
sebab dia ada buat servis untuk blogger card running man ni 
murah jer lawatlah blog dia yer hehe

Penunjuk arah yang teruk


Salam Readers..
Annyeonghasaeyo


Huhu yesterday me and my family going to KL as in the matter to take my result and also Kad siswa huhu finally i have one...fuhhh it take a lot of time for this card huhu ok as the story goes on as being sad

credit : Google

 "Kill two birds with one stone" 

huhu berperibahasa pula hehe sorry if my english is worse just nak biasakan diri dengan english ..Practice make perfect right...hehe oh ye we continue the story dah sampai apa lagi jon jalan jalan hehe huhu mula mula nak naik train hai almaklum nak jimat minyak katakan tapi mak tiba tiba bersuara


 ~ " Long drive terus jelah kaki mak tak laratlah nak naik train " ..amboi mak mentang mentang anak anaknye ini dah reti driving tak nak dah naik train hehe tapi mak semenjak dua menjak ni memang tak larat nak berdiri lelama kaki dia cepat bengkak penat ..

ok sambung huhu pe lagi cecuba jugalah nak ingat jalan dari UNIKL-BMI ke Masjid India hai nasiblah baik dulu pernah naik bas dari gombak ke sogo ha kan dah dekat ngan masjid jamek..konon - konon nak shopping raya tak nak datang bulan puasa penat katanya hehe okey...okey ha nasiblah ingat-ingat lupa jugalah nasib adik on GPS tp tak lama pun guna sbb kalo dah nampak Hospital Kuala Lumpur tu ingat dah jalan hehe ..ha pe lagi pecut habis nak cepat sampai ...Ha readers semua nak tahu saya parking kat Maju Junction dari pukul 11.30 sampai pukul pukul 3.00 kena charge sampai RM10.50 Berbaloi ke .. bagi sayalah MAHAL okey...but as usual mak akan keluarkan kata-kata hikmat dia untuk menyejukkan hati anaknye yang membara ini.." Long..berbaloi apa RM10 tu park kat tempat selamat dan kete pun yakin kat bawah bumbung".. okey as anak just senyum n senyap..haha okey ...okey pastu jenjalan ++ makan makan bagai haha seronok jugak lah dapat menyambar sehelai dua baju kurung and selendang hehe apapun "Omma kamsahmida" hehe.. 

okey citer bermula on the way nak balik perak haha serius KL walau dah jejak beribu kali jalan pegi ingat jalan balik hampeh tak ingat pegi jalan lain balik jalan lain nasib yang lain tu cuma nak ke Highway utara selatan PLUS je kalo tak hai tak tahulah kemana halanya hehe

So disebabkan kali ni balik adik yang drive so apa lagi sipenunjuk arah yang bajet professional membaca MAPS di Google map ni pun bajet pandai ha pe lagi " Dik kiri dik...ha..aha pas tu kanan pulak hahas...sana...haha...sini..." sana  sini sebab keliru nak beza kiri kanan haha ~~ sekali silap jalan dah supposed ikut Jalan Kuching but then entah macam mana terikut Jalan Parlimen ahdoi camne ni okey bajet ~~ bajet jangan gelabah malu doh sebab kena bebel dengan adik " ko ni long hampeh lah.." .. " Ah ko bajet lah...huhuhahha" okey malas nak taip semua ayat.. sekali mak bersuara " Ko ni teruk betul bab tunjuk arah lah long hei..." ha pe lagi backup diri sendiri lah kan sapa lagi nak backup kan haha so Moral of the story hei jangan lupa jalan pulang okey hahah....^_^


ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo

Running Man coming to Malaysia Yeorobun


 Salam Readers..
Annyeonghasaeyo
Yeorobun...Running Man Fan-iyeyo
huhu Running Man nak datang Malaysia Hehe

Huhu tapi yang mengecewakan tu hanya 4 yang akan datang
tetapi kecewaan terubat disebabkan Kim Jong Kook datang..

Oppa na fan-iyeyo (melalut dah ni betul ke tak ayat tak tahu haha)
ok senarai Running Man yang datang

1 : Kim Jong Kook
2 : Haha
3 : Jee Seok Jin
4 : Gary

Huhu memula ingat kan diorang datang for shoot Running Man Asia but fred not is for

FAN Meeting

 
Credit : blog Abang Nara

Date : 7th September 2013
Time : 7pm Onwards
Venue : Star Stage , Kenanga Wholesale City Mall

Kedudukan Tempat duduk mengikut harga

credit : Abang Nara

  • Pink Zone ~ RM169
  • Yellow Zone ~ RM269
  • Purple ~ RM369
  • VIP Zone ~ RM469
  • Premium Zone ~RM689
Nak Beli Tiket Lawatilah ini

www.bigpocketgroup.com

info : Beautiful Nara

ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo

Mini Giveaway by Nur Zahirah

Mini Giveaway by Nur Zahirah


Salam Readers.
Annyeonghaseyo



Assalamualaikum 

Mini Giveaway by Nur Zahirah

 photo banner-mini-giveaway_zpsbaf96cdd.png

Click banner di atas untuk join 

Mini Giveaway dianjurkan oleh Nur Zahirah

Senarai sponsor yang baik hati : Yaya Hatsumi | Cik Amal | Dayah Danish | LailaTiqaa | Hannan Hilal | Nuranis Amar | Amira | Mas Ira Syafila Tan | Izzah Zakaria | Nana Ameer | Fatin Alyaa | Pretty Little Badges - Unique & Cute Design

Senarai hadiah yang awesome : Doodle x5 | Topup RM 5 x5 | Gelang Pastel Colour x1 | Rasha Chiffon Shawl worth RM 20 each x3 | Notebook Comel x2 | Blog Review x2 | Voucher Discount 5% x10 | Badge x10

Jom meriahkan giveaway ni :)

Mid Year Giveaway by Fatin Diana



 Salam Readers..
Annyeonghasaeyo


Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, tribal top x 1, felt bookmark x 3, button badge x 5, novel x 1, notebook x 2, Iwani Cotton Shawl x 5, kerongsang x 2, Fantabulous Facial Scrub & Masker (with guave 5pcs & brush) x 1, bookmark + sticker x 5, shiseido mask x 2, tanaka powder x 1, sabun susu beras x 4, topup x 4, shawl x 1, header / cover timeline x 3, inner bunga x 1, plain pashmina x 1