Pemenang Giveaway Kai Exo



Salam Readers..
Annyeonghaseyo..



Okay Alhamdulillah Mini GiveAway Kai Exo telah tamat Semalam...
walaupun kurang sambutan still lagi ada orang yang join...
sekali lagi walaupun ada benda yang x elok dah terjadi...
tak apalah amik jadi pedoman....



ok let's continue...okey disebabkan yang join tu tiga orang nak bg ketiga3x lah hadiah tu....
cuma disebabkan nak bagi adil dah set dah tempat pertama dapat apa...
begitu juga seterusnya...

okey tmpt pertama confirmlah dah nama Giveaway ni kaikan mestilah
gambar kartun Kai


tempat kedua nak bagi gambar yuna...actually gambar ni dah lama siap cuma tak tahu
nak guna kat mana daripada terperuk bagilah kat orang...


tempat ketiga pula nak bagi gambar penguin sebab rasa penguin ni macam comel jer hehe


ok disebabkan kesemua dapat hadiah so tiada yang kalah so semua pemenang heeha
ok nak tahu siapa yang dapat tempat pertama dan seterusnya...
 OK ni senarai yang join terima kasih banyak banyak sebab join yer...


drumrolllsssss......

yeeha...
 okey cara menentukan kedudukan menggunakan random.org...

Pertama :  Amer Amirah
Kedua : Husna Zulkepli
Ketiga : Alwani

Yeayy terima kasih...okey Pemenang boleh tuntut PSD File dekat saya di FB @ FanPage ye

FB : Areumdaun Closet
FanPage : Lollista

OKey Tahniah yer....

Special Giveaway by Syazlia & FD Part 2

Special Giveaway by Syazlia & FD Part 2

Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Custom made tshirt (bagi design sendiri) x 1, Skincare Product Clarins (Mini) bernilai RM100++ x 1, Eye mask collagen x 1, Lip mask x 1, Keychain Bandung x 1, Sticker x 5, Note book x 1, Brooch x 2, Blouse brand B.U.M x 1, Losyen Halimau x 1, Casing phone handmade x 1, 3 pcs Shiseido mask x 1, Keychain x 1, Keychain strawberry x 1 , Sepasang felt brooch x 1, Beauty set x 1 , Aksesori x 1, Keychain + Shiseido mask x 1, Earphone x 1, Cash RM5 x 3, dan Review Blog x 1.

Special Giveaway Part 2 dianjurkan oleh Syazlia dan Fatin Diana dan disponsor oleh Fatin Diana, Airis Arissa, Hawa Syazana Lee, Ana Ahmad, Ain Rahman, Keyme Keymo, Ifah, Husna Zahidi, Anis Shahira, Serbamakneka Online, Lienda, Ana Diera, dan Munirah Rahman.

Tamat 30 Nov 13, 10 malam


Hadiah yang nak hehe : Review Blog, Cash RM5 , Keychain + Shiseido mask

Mini giveaway Kai Exo


Salam Readers..
Annyeonghaseyo..


Sejak dua menjak ni minat lak dengar lagu EXO heeha..

memula Exo-K je suddenly diorang bergabung pula..

heeha paperpun first tengok ahli dalam Exo ni 

ye lah KAI Exo muka dia memang buat tertarik so teringin lak nak buat Kartun Kai..

dah try kartunkan tgk ni...


ok tak nak buat mini giveaway lah...

sapa menang dapat gmbr KAI EXO kartun ni dlm bentuk PSD cantik punya...
so bolehlah guna tuk HEADER , Banner or etc ok


SYARAT-SYARAT
1. Wajib ada facebook dan blog.
2. Buat entri bertajuk "MINI GIVEAWAY KAI EXO BY LOLLISTA".
3. Copy coding dibawah dan paste diruang HTML entri.




Creadit to : Mialiana
3. Follow blog : SimanisLollista 

 4. LIKE Fanpage : LOLLISTA


7. Publish! Dan tinggalkan link entri diruang komen.DONE!!!
6. Tarikh tamat 12.00am 27November 2013 



ok DONE 
Senarai  Peserta * Akan Diupdate

ok yeorobun...

annyeongi gasaeyo


Playboy itu Suami Aku? Slot Akasia TV3



Sinopsis Playboy itu Suami Aku



Sinopsis Playboy Itu Suami Aku?. Mengisahkan Afina (Nur Risteena), seorang gadis lemah lembut dan sopan santun ditemukan jodoh dengan Adrian (Fattah Amin), seorang playboy. Afina mempunyai seorang adik kembar tidak seiras, Afisya (Cha Cha Maembong) ataupun Fisya yang suka bersosial dan merupakan salah seorang teman wanita kepada Adrian.


Pada awal perkenalan mereka, Afina disimbah dengan air lopak apabila Adrian membawa kereta mewahnya dengan laju. Adrian bukan sahaja tidak minta maaf malah dia tidak sekalipun memperlahankan keretanya. Raja Adrian Benjamin ataupun ‘King’ (King of Crocodile) sering membuatkan Afina panas hati.



Suatu hari, Afina dan Syaf (Wan Sharmila) menghantar tempahan bunga untuk digubah di rumah Puan Sri Zahida (Dilla Ahmad) bersempena dengan majlis hari jadi cucunya. Puan Sri Zahida tertarik dengan penampilan Afina yang sopan dan tidak meninggalkan solat, maka dia membuat keputusan mengejut untuk mengahwinkan Adrian dan Afina. Macam-macam kutukan dilemparkan oleh Adrian kepada Afina, Afina berasa amat malu dan segera minta diri.

Puan Sri bertegas bahawa Adrian tetap akan berkahwin dengan Afina walaupun apa yang terjadi kerana dia yakin Afina bakal menjadi seorang isteri yang solehah dan jauh lebih bagus daripada teman-teman wanitanya. Bapanya juga meletakkan syarat yang Adrian perlu berkahwin dengan Afina jika dia mahu menjadi CEO kepada syarikat mereka, Kiara Emas.



Akhirnya Afina dan Adrian berkahwin kerana masing-masing mempunyai agenda sendiri. Selepas kahwin, Afina cuba menawan hati suaminya tetapi Adrian tetap dengan sikap kaki perempuannya. Malah, Adrian membuat pengakuan di hadapan Afina bahawa dia tidak ingin mengahwini Afina tetapi dia terpaksa mengikut kehendak ibu bapanya kerana mahu menjadi CEO syarikat. Adrian juga berkata dia tidak akan jatuh cinta dengan perempuan seperti Afina. Walaupun dibenci oleh Adrian, Afina bertekad untuk memikat hati Adrian dan menjadi isteri yang taat. Apakah faktor yang menyebabkan Afina bertukar fikiran untuk mengahwini seorang playboy? Oleh kerana cintanya tidak diterima oleh Adrian, Afina telah menulis isi hatinya dan disimpankan dalam botol sebelum ditanam di sebuah tempat rahsia.



Fisya menyimpan dendam terhadap Afina kerana berkahwin dengan teman lelakinya yang juga merupakan jejaka idaman dalam kalangan wanita. Fisya semakin tidak puas hati apabila Afina masih menjadi isteri yang sah dan kelihatan bahagia. Maka, Fisya telah menggoda Nazri (Jay Iswazir) dan memintanya melakukan sesuatu jika ingin memilikinya. Nazri hanya menuruti apa yang disuruh oleh Fisya.



Afina terlibat dalam sebuah kemalangan dan koma. Selepas dia sedar, dia hilang ingatan dan menjadi penghidap amnesia. Afina menjadi bingung kenapa dia boleh berkahwin dengan seorang playboy. Adrian pulamengingatkannya tentang janji mereka bahawa mereka akan terus menyamar sebagai pasangan yang bahagia di hadapan ibu bapanya sehingga Adrian dilantik sebagai CEO. Fisya pula meninggalkan Malaysia untuk menyambung pelajaran di luar negara.



Selepas sedar dari koma, Afina berubah menjadi seorang yang lebih kasar dan berani melawan. Afina tidak lagi bersabar dengan karenah Adrian dan permintaan yang bukan-bukan daripadanya. Malah, Afina juga menuntut cerai. Mereka kerap kali bertegang urat dan saling membuli hingga memutikkan bunga-bunga cinta di taman hati masing-masing. Di saat Adrian bersedia membuka pintu hatinya dan mula mencintai Afina, Afina telah meninggalkan Adrian tanpa pesanan. Apakah kepulangan Fisya mengundang masalah dalam hidup Adrian dan Afina? Adakah Adrian masih sudi mempercayai cinta Afina dan mereka berdua akan kembali bersama?



Ikhsan : Kepala Bergetar



Novel : Playboy itu Suami aku ?

Novel Hakmilik Blog : queenlpermaisuri


Playboy itu suami aku | Bab 01

Playboy itu suami aku | Bab 02

Playboy itu suami aku | Bab 03 & Bab 04

Playboy itu suami aku | Bab 05 & Bab 06

Playboy itu suami aku | Bab 07
Playboy itu suami aku | Bab 08
Playboy itu suami aku | Bab 09 & Bab 10
Playboy itu suami aku | Bab 11
Playboy itu suami aku | Bab 12
Playboy itu suami aku | Bab 13
Playboy itu suami aku | Bab 14
Playboy itu suami aku | Bab 15
Playboy itu suami aku | Bab 16
Playboy itu suami aku | Bab 17
Playboy itu suami aku | Bab 18
Playboy itu suami aku | Bab 19
Playboy itu suami aku | Bab 20
Playboy itu suami aku | Bab 21

okey nota kaki : Novel ini bukan saya punya..saya link kan sahaja ke blog tuan punya dan selepas Bab 21 boleh baca di novel yang boleh didapati dipasaran hehu..

ost Playboy itu Suami Aku?




Lirik Lagu Rindukanlah- oleh Encik Mimpi


Ku Benar-benar sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku...

Dan Ku Berkelana Mencari
Harapan Yang Kita Impikan..
Dari Terbitnya Sang Suria...
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah... Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-Harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu
Sayangku Ku Adalah Milikmu Yang Kau Rindu..
Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu 
Di Dalam Nafasmu
Sepanjang Hari-harimu..

Ku Benar-Benar Sayang
Pada Dirimu Oh Kasihku
Janganlah Engkau Ragu
Pada Diriku,,,

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-harimu
Sayangku
Ku Adalah Milikmu

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu.. woooo

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu
Oh Janganlah Engkau Bersedih
Oh Jangan-Janganlah Kau..
Bersedihkan Hatimu... Kekasih..

Rindu-rindukanlah Diriku
Sepanjang Hari-harimu
Sayangku...


Watch Online | Playboy itu suami aku?
Ikhsan : Kepala Bergetar


Nota kaki : Adf.ly itu bukan saya punya.....

TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY


ASSALAMUALAIKUM

Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..


Freebee untuk semua hoho...



Salam Readers..
Annyeong Haseyo...

ok remember that my last entry

Saya janji nak bagi FreeBee kan hehe
Lupa klik sini :Percubaan Melukis Doodle


semalam ada seorang kawan minta tolong lukis gambar kartun 

yang macam DP dia , dan saya pun mencubalah dan apabila dah siap teringin pulak 
nak jadikan ia sebagai freebee haha mehlah tgk kalau suka...



macam mana suka x ....untuk kemudahan semua saya dah gabung dalam satu folder
sambar sahaja dari situ hehe

(Okay sambar disini ye dalam folder ini ialah fail PNG and ada banyak lagi pilihan)
P/s : Sorry ye saya letak Adf.ly saja nak cuba nasib klik je Skip Ad.